clinic-ramona

کلینیک روانشناسی رامونا

شماره تماس جهت رزرو نوبت

۰۲۱۸۸۰۰۱۰۳۸ / ۰۹۱۹۵۴۹۰۷۶۵

clinic-ramona

کلینیک روانشناسی رامونا

شماره تماس جهت رزرو نوبت

۰۹۳۶۵۱۴۸۰۳۶ / ۰۹۱۹۵۴۹۰۷۶۵

اختلال وسواس فکری عملی (OCD) چیست ؟

اختلال وسواس فکری عملی (OCD) چیست ؟

کلینیک روانشناسی رامونا

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شما عزیزان می باشد. لذا توصیه می شود حتما قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از کلینیک روانشناسی رامونا مشاوره بگیرید.

اختلال وسواس فکری عملی (OCD =Obsessive Compulsive Disorder) چیست؟

 

روز طولانی سپری کرده‌اید و تصمیم می‌گیرید شب را استراحت کنید، که ناگهان متوجه می‌شوید ممکن است درب ورودی را باز گذاشته باشید. مضطرب میشی و می روید چک می کنید که قفل شده یا نه. هنگامی که از قفل بودن آن اطمینان حاصل کردید، استراحت کرده و به رختخواب باز می گردید. این اضطراب منظم برای شما خوب است زیرا تضمین می کند که در مورد محیط خود هوشیار هستید.

با این حال، گاهی اوقات، این افکار می توانند تکرار شونده و مزاحم باشند. ممکن است بروید در را چک کنید و مطمئن شوید که قفل است، اما وقتی به رختخواب برگشتید، دوباره نگران آن می شوید. دوباره می روی در را چک می کنی و به رختخواب برمی گردی اما نگرانیت همچنان پابرجاست. این افکار تکرار شونده که باعث می شوند شما همیشه مضطرب شویدکه بر روند بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد، به عنوان وسواس شناخته می شوند.

وسواس می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد وسواس زیادی به نظافت دارند و ممکن است نگران باشند که دستانشان آلوده به میکروب باشد حتی اگر کمتر از یک دقیقه قبل آنها را شسته باشند.

افراد مبتلا به وسواس فکری عملی (OCD) اضطراب و پریشانی شدیدی را تجربه می کنند. برای تسکین این اضطراب، برخی از اعمال تکراری را انجام می دهند که به عنوان اجبار شناخته می شود.

اجبار برای افرادی که از وسواس فکری عملی (OCD) رنج می برند تسکین موقت می دهد. در موارد شدید، تمایل به انجام مکرر چنین اعمالی می تواند به شدت فعالیت های زندگی روزمره فرد را مختل کند. هنگامی که این رخداد چرخه ای وسواس و به دنبال آن رفتار اجباری شروع به مختل کردن توانایی فرد برای کنار آمدن با زندگی روزمره می کند، ممکن است موردی از OCD باشد.

علائم وسواس فکری عملی ( OCD ) چیست؟

وسواس فکری عملی ( OCD ) را می توان با مشاهده رفتار اجباری یک فرد تشخیص داد. شایع ترین انواع علائم عبارتند از

پاکیزگی: افرادی که دائماً از آلودگی می ترسند. آنها بارها دست های خود را می شویند و خانه را تمیز می کنند.

نظم: برخی افراد وسواس زیادی به تقارن و نظم دارند. برای تسکین اضطراب آنها می توان آنها را دید که مرتباً کتاب ها، کارد و چنگال ها را مرتب می کنند یا فرش ها، بالش ها و کوسن ها را مرتب می کنند.

احتکار: افرادی که دور انداختن چیزی را غیرممکن می دانند. آنها روزنامه ها، لباس ها، نامه ها و سایر اشیاء قدیمی را بدون هیچ دلیل مشخصی جمع آوری می کنند.

شمارش: چنین افرادی به طور مکرر وسایل خود و سایر اشیایی که در زندگی روزمره استفاده می شوند، مانند تعداد پله های یک راه پله یا تعداد چراغ های راهرو را می شمارند. اگر شمارش را از دست دادند، به عقب برمی‌گردند و دوباره شروع می‌کنند.

ایمنی: برخی از مردم ترس های غیرمنطقی در مورد ایمنی دارند. آنها دائماً بررسی می کنند که آیا درها و پنجره ها ایمن هستند، آیا اجاق گاز خاموش شده است یا خیر و غیره.

اگر چنین رفتاری را در هر فردی که می‌شناسید مشاهده کردید، می‌توانید سعی کنید با او صحبت کنید و او را تشویق کنید تا برای کمک با یک متخصص سلامت روان ملاقات کند.

چه چیزی باعث وسواس فکری عملی ( OCD ) می شود؟

اگرچه مشخص نیست که چه چیزی باعث وسواس فکری عملی ( OCD ) می شود، برخی از عوامل شناخته شده عبارتند از

عوامل ژنتیکی: OCD گاهی اوقات می تواند از والدین به ارث برسد.

عوامل بیولوژیکی/عصبی: برخی تحقیقات ایجاد OCD را با عدم تعادل شیمیایی سروتونین در مغز مرتبط می‌دانند.

تغییراتی در روند زندگی: گاهی اوقات تغییرات اساسی در زندگی مانند شغل جدید یا تولد فرزند مسئولیت بیشتری را بر دوش فرد می گذارد. این می تواند OCD را تحریک کند.

عوامل رفتاری: افرادی که بسیار منظم و دقیق هستند و کسانی که دوست دارند از سنین پایین مسئول باشند، گاهی اوقات در معرض خطر ابتلا به OCD هستند.

تجربه شخصی: فردی که ضربه شدیدی را تجربه کرده است احتمالاً به OCD مبتلا می شود. به عنوان مثال، ابتلا به راش شدید با لمس سم موش در خانه، می تواند به اجبار شستن دست ها منجر شود.

 

دریافت درمان برای وسواس فکری عملی ( OCD )

درمان وسواس فکری عملی ( OCD ) بسیار موثر است و اکثر افرادی که تحت درمان قرار می گیرند به طور کامل بهبود می یابند. بسته به شدت OCD، درمان ها از انواع داروها تا درمان ها را شامل می شود. در موارد خفیف، مشخص شده است که درمان هایی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) به تنهایی کافی است. در موارد شدیدتر، دارو تجویز می شود. داروهای ضد افسردگی معمولا برای کمک به تسکین اضطراب تجویز می شوند.

مراقبت از فرد مبتلا به وسواس فکری عملی ( OCD )

بودن در کنار فرد مبتلا به وسواس فکری عملی ( OCD ) گاهی اوقات می تواند ناامید کننده باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که فرد سعی نمی کند سربار باشد، بلکه فقط سعی می کند تا جایی که می تواند با اضطراب خود کنار بیاید. بهتر است در مورد دریافت کمک با آنها صحبت کنید. این می تواند چالش برانگیز باشد و به صبر نیاز دارد، زیرا اکثر مردم باور ندارند که به کمک نیاز دارند و در برخی موارد افراد مبتلا به OCD نسبت به وسواس های خود احساس شرمندگی می کنند.

شما می توانید نقش فعالی در کمک به بهبودی فرد از مشکل داشته باشید. این ممکن است شامل تشویق آنها به رویارویی با ترس هایشان باشد. با این حال، اولین قدم باید جستجوی کمک حرفه ای باشد.

مراقب خودت باش

صحبت کردن با فردی که به او اعتماد دارید می تواند به شما کمک کند تا با OCD کنار بیایید. این می تواند به کاهش ترس مرتبط با وسواس های شما کمک کند. به عنوان مثال، فعالیت بدنی، انجام یک ورزش می تواند سلامت ذهنی شما را تقویت کند و به شما کمک می کند از افکار مزاحم جلوگیری کنید. مهمترین کاری که می توانید برای کمک به خود انجام دهید این است که با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید. جدای از درمان منظم شما، آنها بسیار عالی خواهند بود.

مرکز مشاوره رامونا با افراد متخصص در این زمینه می توانند در این زمینه به شما کمک نمایند تا احساس آرامش را تجربه کنید و از این افکار و حرکات تکراری رهایی یابید . جهت مشاوره در این زمینه می توانید با ما در تماس باشید. 

منبع : https://www.whiteswanfoundation.org

ترجمه : مونا نعمتی

پیج اینستاگرامی کلینیک روانشاسی رامونا

نظرات و دیدگاه های شما

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.